Počet zobrazení stránky

neděle 24. března 2013

Velikonoční srnčí hřbet

Už několik let dostávám na vánoce a na velikonoce sešítek receptů od Dr. Oetkera. V jednom ze starších čísel byl tento recept, který jsem si trošičku upravila.




Těsto:
1 čokoláda na vaření
150 g tuku na pečení
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
půl kávové lžičky mandlového aroma
3 vejce
150 g hladké mouky
1 kávová lžička prášku do pečiva
50 g lískových ořechů
hrst rozinek

Tuk, oba cukry, aroma a sůl vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Pak přimícháme mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu, namleté ořechy a nasekané rozinky. Pečeme ve vymazaném a moukou vysypaném srnčím hřbetu.
Zchladlý hřbet polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme marcipánovými (při troše fantasie) zajíčky.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Denivky