Tmavé těsto:
4 vejce
160 g cukru
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
45 g oleje
2 lžíce šťávy z citronu
1 lžička prášku do pečiva
Těsto upečeme v kulaté dortové formě, po upečení ho prořízneme v polovině na dva díly.
Světlé těsto:
6 vajec
240 g krystalového cukru
300 g mouky( hladká a polohrubá napůl)
půl prášku do pečiva
100 g oleje
šťáva z půlky citronu
Těsto upečeme na plechu a po upečení ho podélně rozřežeme na pět pruhů. Pruhy namažeme krémem, postupně je natočíme jeden na druhý a dáme na spodní tmavý díl namazaný krémem, vršek spirály také namažeme krémem a přiklopíme vrchním tmavým dílem. Nerovnosti na boku dortu jsem vyplnila pomocí dětských a cukrářských piškotů a krému. Dort jsem polila čokoládou a ozdobila domácím marcipánem.
Pařížský krém
V horké vodní lázni šleháme do zhoustnutí:
8 celých vajec
20 dkg čokolády na vaření
20 dkg cukru
Po vychladnutí se zašlehají 2 másla(500 g)
Žádné komentáře:
Okomentovat