Počet zobrazení stránky

neděle 19. prosince 2010

Pařížské rohlíčky



Bílkový sníh:
V páře šleháme 3 bílky a 25 dkg moučkového cukru, po zhoustnutí přidáme 15 dkg mletých ořechů a hrstku strouhanky. Hmotu stříkáme na plech jako tyčinky. Pečeme v mírně teplé troubě. Na upečené stříkáme pařížský krém a máčíme v čokoládě.


Pařížský krém:
V horké lázni šleháme 4 celá vejce, 10 dkg čokolády a 10 dkg cukru. Po vychladnutí zašleháme 1 máslo.


1 komentář:

  1. Parizske rohlicky

    Egg whites 3 ( egg whites are 1 ¼ oz each) if you are using the carton egg whites
    Sugar 120 g ( each ounce is 28.35 g) = 4.1/4 oz
    oz
    Uslehat nad parou

    Vmichat

    Mlete orisky 150 g (nebo hazelnut flour) =5.1/4 oz

    Flour 1 Tbsp

    Peceme na 250 F

    Krem

    Egg yolks 3
    Sugar 100 g =3.1/2 oz


    Uslehat nad parou do zhoustnuti
    Chocolate 50 g =1 ½ oz

    Po vychladnuti zaslehat 125 g masla = 4 ½ oz


    Krem nastrikat pomoci sacku na rohlicky a namocit krem po ztuhnuti v cokoladove poleve.

    OdpovědětVymazat

Velikonoční sušenky

 Suroviny: 130 g moučkového cukru  200 g másla  1 vejce 320 g hladké mouky 60 g solamylu  Špetka soli  Máslo, cukr a vejce vyšleháme a zamíc...