Bílkový sníh:
V páře šleháme 3 bílky a 25 dkg moučkového cukru, po zhoustnutí přidáme 15 dkg mletých ořechů a hrstku strouhanky. Hmotu stříkáme na plech jako tyčinky. Pečeme v mírně teplé troubě. Na upečené stříkáme pařížský krém a máčíme v čokoládě.
Pařížský krém:
V horké lázni šleháme 4 celá vejce, 10 dkg čokolády a 10 dkg cukru. Po vychladnutí zašleháme 1 máslo.
Parizske rohlicky
OdpovědětVymazatEgg whites 3 ( egg whites are 1 ¼ oz each) if you are using the carton egg whites
Sugar 120 g ( each ounce is 28.35 g) = 4.1/4 oz
oz
Uslehat nad parou
Vmichat
Mlete orisky 150 g (nebo hazelnut flour) =5.1/4 oz
Flour 1 Tbsp
Peceme na 250 F
Krem
Egg yolks 3
Sugar 100 g =3.1/2 oz
Uslehat nad parou do zhoustnuti
Chocolate 50 g =1 ½ oz
Po vychladnuti zaslehat 125 g masla = 4 ½ oz
Krem nastrikat pomoci sacku na rohlicky a namocit krem po ztuhnuti v cokoladove poleve.