Počet zobrazení stránky

pátek 15. dubna 2011

Vylepšená bublanina

E-mailem mi přišel recept na mramorovou bublaninu a mě napadlo udělat z ní něco jako Dunajské vlny.








Těsto:
  • kompotované, nejlépe vypeckované třešně
  • 100 g Hery
  • 200 g moučkového cukru
  • 360 g hladké mouky
  • 160 g krupicového cukru
  • 6 vajec
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Heru nakrájíme na malé kousky a utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáváme žloutky a třeme, až vznikne hladká pěna. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh a smícháme s žloutkovou pěnou. Nakonec lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme kakao. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve nalejeme na plech bílé těsto, pak kakaové a poklademe třešněma.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 45 minut.

Na upečenou bublaninu jsem dala tvarohový krém jako na Míša řezy a polila čokoládou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Perníčkové crinkles

 Suroviny: 280 g hladké mouky 3 lžičky perníkového koření 1 lžička prášku do pečiva 150 g cukru (třtinového) 90 g másla 2 vejce moučkový cuk...