Těsto:
5 vajec
5 lžic krystalového cukru
5 lžic polohrubé mouky
půl prášku do pečiva
1 lžíce citronové šťávy
50 ml oleje
1 lžíce mletých ořechů
2 lžíce kakaa
Bílky vyšleháme s cukrem, zašleháme citronovou šťávu, žloutky, olej a zamícháme zbylé suroviny.
Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Po upečení a vychladnutí pokapeme rumem, lehce potřeme krémem, poklademe piškoty namočenými v uvařené kávě a rozetřeme zbylý krém, polejeme čokoládovou polevou.
Krém:
250 g mletých ořechů
150 g moučkového cukru
vařená káva
300 g másla
Mleté ořechy smícháme s cukrem a zalejeme vychlazenou kávou tak, aby vznikla hustá hmota. Máslo vyšleháme a zašleháme do něj ořechovou směs.
Poleva:
1 čokoláda na vaření
1 smetana na šlehání
Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu.
Žádné komentáře:
Okomentovat