Bílé těsto:
6 bílků
200 g krystalového cukru
3 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce octa
130 g solamylu
Bílky vyšleháme, pak po lžících zašleháme cukr, olej, ocet a zamícháme škrob.
Kakaové těsto:
6 žloutků
140 g krystalového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
3 lžíce oleje
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce kakaa
Vyšleháme žloutky s cukrem, zašleháme dvě celá vejce a olej. Přimícháme zbylé sypké suroviny.
Náplň:
600 ml mléka
2 vanilkové pudinky
4 lžíce cukru
250 g másla
Na vymazaný a moukou vysypaný plech rozetřeme kakaové těsto, na něj bílkové těsto a pomocí násady vařečky, krouživými pohyby, po celém plechu vytvoříme mramorový efekt. Pečeme při teplotě 200 stupňů. Plech má rozměr 25 krát 40 cm. Po upečení a vychladnutí plát podélně rozřízneme, jeden díl natřeme krémem, poskládáme piškoty namočenými v kávě, zalejeme červeným dortovým želé připraveným podle návodu (3 sáčky ), necháme ztuhnout a rozetřeme druhou polovinu krému a přikryjeme druhou půlkou piškotu. Vrch řezů potřeme zbylým krémem na vyrovnání nerovností a polejeme čokoládou.
Řezy jsou poměrně vysoké.
Žádné komentáře:
Okomentovat