Počet zobrazení stránky

pátek 25. února 2022

Švýcarská roláda




 Těsto:

6 vajec

120 g krystalového cukru

120 g hladké mouky

60 ml oleje

60 ml vody

1 lžička skořice

1lžíce kakaa

1 lžička prášku do pečiva

Bílky vyšleháme do tuha s cukrem, .přidáme žloutky, olej a vmícháme sypké suroviny, nakonec přidáme vodu. V případě, že se nám zdá těsto řídké, nemusíme dávat všechnu. Pečeme na plechu o rozměrech 43 x 33 cm   vyloženém pečícím papírem. Po upečení papír stáhneme a na jiném papíru znovu srolujeme.


Krém:

200ml mléka

1 vanilkový pudink

125 g másla

cukr podle chuti

podle chuti rum

Uvaříme pudink, necháme ho zchladit, vyšleháme máslo s cukrem a zašleháme do něho pudink.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Ořechové trubičky

 Těsto: 200 g hladké mouky  50 g moučkového cukru  50 g mletých ořechů  125 g másla  1 vejce  Ze všech surovin vypracujeme těsto, vyválíme h...