Počet zobrazení stránky

neděle 7. prosince 2025

Perníková roláda


 Suroviny:

6 vajec

180 g cukru krupice

110 g polohrubé mouky

2 lžičky koření do perníku

1 lžička jedlé sody

Bílky vyšleháme, důkladně zašleháme cukr, přidáme žloutky a došleháme. Nakonec vmícháme sypké suroviny. Pečeme na plechu o rozměrech 30 x 40  cm, vyloženém pečícím papírem.

Krém:

1 smetana na šlehání

250 g mascarpone

250 g tučného tvarohu

cukr podle chuti

pařížská šlehačka na dozdobení

Smetanu vyšleháme a postupně zašleháme zbylé suroviny


Roládový piškot je hodně nadýchaný, musela jsem jí krájet nití.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Perníková roláda

 Suroviny: 6 vajec 180 g cukru krupice 110 g polohrubé mouky 2 lžičky koření do perníku 1 lžička jedlé sody Bílky vyšleháme, důkladně zašleh...