Počet zobrazení stránky

úterý 25. května 2010

Pruhovaný srnčí hřbet




Těsto:
300 g polohrubé mouky
150 g cukru
125 g rozpuštěného tuku na pečení
1 prášek do pečiva
300 ml mléka
1 vanilkový cukr
Všechny suroviny smícháme a těsto rozdělíme na dvě a jednu třetinu. Do jedné třetiny přidáme 1-2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu.

Do formy na srnčí hřbet dáme část bílého těsta, na něj část tmavého, pak vrstvu tvarohu, na tvaroh ovoce (broskve, meruňky) a znovu tvaroh, tmavé a bílé těsto. Pečeme při 180°C.

Tvarohová náplň:
250 g tvarohu
2 lžíce cukru
1 lžíce vanilkového pudingu
1 vanilkový cukr

Žádné komentáře:

Okomentovat

Banánová bábovka

  Suroviny: 250 g másla 200 g cukru krupice 250 g polohrubé mouky  250 g rozmixovaných banánů 4 vejce  200 g nasekané čokolády  1 prášek do ...