Počet zobrazení stránky

úterý 26. října 2010

Řezy s griotkovým krémem


Těsto:
3 vejce
80 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
1-2 lžíce kakaa
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zamícháme mouku s kakaem, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 10 minut.

Krém:
Svaříme 300 ml mléka s 1 vanilkovým pudingem a 80 g cukru. Do prochladlého zašleháme 200 g másla a 30 ml griotky.

Upečený piškot podélně rozřízneme na 4 pruhy, které pokapeme griotkou a postupně slepíme krémem. Nakonec řezy polejeme čokoládovou polevou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Z dnešní zahrady

 Už tu pomalu budeme mít půlku října, ale na zahradě je pořád na co koukat.