Počet zobrazení stránky

neděle 31. března 2013

Žloutkové věnečky






Těsto:
150 g polohrubé mouky
4 vejce
100 g másla
špetka soli
0,25 l vody
V hrnci zahřejeme vodu s máslem, když se máslo rozpustí, přidáme mouku a za stálého míchání těsto odpalujeme, až se nelepí na stěny hrnce. Do zchladlého těsta zašleháme postupně vejce. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme věnečky, větrníčky a nebo větrníky, ze kterých můžeme udělat třeba velikonoční zajíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě, kterou při pečení neotvíráme.

Krém do věnečků:
0,5 l mléka
2 vanilkové pudinky
200 g másla
cukr podle chuti
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink, do kterého zašleháme máslo a cukr.Věnečky rozřízneme a naplníme.

Náplň do větrníčků:
1 šlehačka na šlehání
1 ztužovač
cukr podle chuti
můžou se přidat rozmixované jahody
Pomocí zdobičky na dorty s dlouhou špičkou plníme větrníčky.









Žádné komentáře:

Okomentovat

Denivky