Před časem jsem si koupila špičku na malé likérové špičky. Manžel i dcera je milují, recept na ně také byl, jen nebyla příležitost a ta se naskytla tento týden, kdy u nás byla pouť. Všechno se zdálo snadné až do doby, kdy jsem začala špičky tvořit, byl to boj, ale výsledek, na poprvé, snad není tak špatný.
Suroviny:
125 g krystalového cukru
1 vanilkový puding
38 g sojové mouky
250 ml vody
375 g čokolády na vaření
250 g tuku- já dala na půl máslo a Stelu
Z cukru, pudingu, sojové mouky a vody uvaříme hustou kaši. Do horké kaše vmícháme čokoládu dokud se nerozpustí. Hmotu necháme do druhého dne vychladnout a pak do ní zašleháme tuk. Pomocí špičky tvoříme základ pro likérové špičky. Jako podklad použijeme dětské piškoty. Vzniklé věžičky dáme ztuhnout do mrazáku, pak je naplníme likérovým krémem, zavíčkujeme, znovu dáme ztuhnout a namočíme do čokolády.
Likérový krém:
250 ml vaječného likéru
1 vanilkový Olé puding bez vaření
Žádné komentáře:
Okomentovat