Těsto:
115 g másla
375 g vody
115 g hladké mouky
4 vejce
špetka soli
Vodu přivedeme k varu, přidáme máslo a sůl a vsypeme mouku. Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až se těsto nelepí na stěny hrnce. Do mírně zchladlého těsta postupně vmícháme vejce. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme při 200 stupních asi 20 minut, prvních 10 minut troubu neotvíráme, aby těsto nespadlo. Upečený a zchladlý plát rozpůlíme, na jednu půlku natřeme karamelový krém, na něj ušlehanou šlehačku a přiklopíme druhou půlkou. Polejeme karamelovou polevou.
Krém:
1 karamelový puding
375 ml mléka
cukr podle chuti
125 g másla
Uvařený puding zašleháme do utřeného másla.
Šlehačka:
1 smetana na šlehání
1 ztužovač
Poleva:
125 g krystalového cukru
125 ml smetany na šlehání
V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr, do roztaveného cukru opatrně přilejeme teplou smetanu a povaříme do zhoustnutí.
Řezy jsem pekla z poloviční dávky. Měla jsem obavy z karamelové polevy, ale daleko větší problém bylo řezy nakrájet.
Žádné komentáře:
Okomentovat