Piškotové těsto:
4 vejce
130 g krystalového cukru
8 lžic vlažné vody
6 lžic oleje
půl prášku do pečiva
280 g polohrubé mouky
Žloutky třeme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta. Upečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Upečený a ještě teplý piškot polejeme borůvkovým kompotem i se šťávou - 250 ml. Na kompot rozetřeme pudinkový krém a dozdobíme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.
Krém:
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
250 g másla
150 g cukru
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme puding a necháme ho zchladit. Cukr vyšleháme s máslem a zašleháme vychlazený pudink.
Žádné komentáře:
Okomentovat