Piškotové těsto:
8 vajec
320 g krystalového cukru
400 g mouky( hladká a polohruhá napůl)
1 prášek do pečiva
110 g oleje
šťáva z půlky citronu
kakao
Bílky ušleháme s cukrem do husté pěny, pak zašleháme žloutky, olej a citronovou šťávu, nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Dort je promazaný pařížským krémem a nazdobený pařížskou šlehačkou.
Pařížský krém:
V horké vodní lázni šleháme do zhoustnutí
4 celá vejce
100 g čokolády na vaření
100 g cukru
Po vychladnutí se zašlehá 1 máslo(250 g)
Pařížská šlehačka:
Svaříme 1 šlehačku na šlehání se 100 g čokoklády na vaření, necháme důkladně vychladit a vyšleháme.
Ovocné želé:
400 ml malinové šťávy
2 dort-želé
Připravíme podle návodu.
Žádné komentáře:
Okomentovat