Suroviny na korpus:
8 vajec
2 šálky moučkového cukru
2 šálky hladké mouky
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Vyšleháme vajíčka s cukrem, zašleháme mouku, kakao, prášek do pečiva. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 180 stupních.
Krém:
1 l mléka
4 vrchovaté lžíce hladké mouky
4 vrchovaté lžíce bramborového škrobu
1 šálek cukru
2 vejce
100 g másla
rum podle chuti
Všechny suroviny, kromě másla a rumu, smícháme a uvaříme hustou kaši, necháme jí zchladnout a zašleháme máslo a dochutíme rumem.
Z korpusu seřízneme asi 1/3 , na zbylé 2/3 rozetřeme větší část krému, překryjeme seříznutou částí a rozetřeme zbylý krém. Nahoru dáme čokoládovou polevu.
Čokoládová poleva:
1 smetana na šlehání
1 čokoláda na vaření
Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu.
Řezy je nejleší podávat na lžičce.
Žádné komentáře:
Okomentovat