Počet zobrazení stránky

sobota 17. října 2020

Hnětýnky

 Tak tu máme opět posvícení a po roce zase pečeme hnětýnky. V našem kraji to tradice není, ale v naší rodině ano.






Letos jsem se pokusila udělat zdobení na hnětýnky sama.



Celé roky jsem pekla lité hnětýnky a letos jsem zkusila vykrajované.



Recept:

30 dkg hladké mouky

8 dkg moučkového cukru

1 vanilkový cukr

20 dkg másla

2 žloutky

1 lžíce rumu

Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme ho odpočinout, pak ho rozválíme na sílu asi 5 mm a vykrajujeme kytičky. Po upečení zdobíme.


 


2 komentáře:

Ještě ze zahrady

 Loni jsem si do zahrady pořídila několik novinek a už se těším z prvních kvítků.  Krevnička kanadská si dala na čas, už jsem měla obavy, že...