Počet zobrazení stránky

čtvrtek 29. října 2020

Kremrole II


 Těsto:

35 dkg hladké mouky

2 žloutky

1 smetana nejméně 31 procent

1 změklé máslo

Všechny suroviny zpracujeme rukou, trochu se těsto lepí, necháme 1-2 hodiny ztuhnout v chladničce.

Na vále rozválíme placku a rádýlkem nakrájíme proužky. Trubičky trochu namažeme rozpuštěným 

máslem a namotáme na ně proužky, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200 stupních asi 15 minut.

2 komentáře:

  1. Přiznám se, že jsem kremrole nikdy v životě nepekla. Přitom je mám docela ráda :) Musím někdy oběhnout sousedky, jestli nemají ty kovové trubičky a zkusila bych je. Ty tvoje vypadají božsky :o)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Pane jo, ty tedy jsou, jen se zakousnout. ☺

    OdpovědětVymazat

Ještě ze zahrady

 Loni jsem si do zahrady pořídila několik novinek a už se těším z prvních kvítků.  Krevnička kanadská si dala na čas, už jsem měla obavy, že...