Počet zobrazení stránky

čtvrtek 29. října 2020

Kremrole II


 Těsto:

35 dkg hladké mouky

2 žloutky

1 smetana nejméně 31 procent

1 změklé máslo

Všechny suroviny zpracujeme rukou, trochu se těsto lepí, necháme 1-2 hodiny ztuhnout v chladničce.

Na vále rozválíme placku a rádýlkem nakrájíme proužky. Trubičky trochu namažeme rozpuštěným 

máslem a namotáme na ně proužky, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200 stupních asi 15 minut.

2 komentáře:

  1. Přiznám se, že jsem kremrole nikdy v životě nepekla. Přitom je mám docela ráda :) Musím někdy oběhnout sousedky, jestli nemají ty kovové trubičky a zkusila bych je. Ty tvoje vypadají božsky :o)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  2. Pane jo, ty tedy jsou, jen se zakousnout. ☺

    OdpovědětVymazat

Vánočka

 Suroviny: 1 kg hladké mouky  360 ml plnotučného mléka  190 g cukru krupice  1 vanilkový cukr 2 vejce  40 g kvasnic  Špetka soli 150 g povol...