Těsto:
5 vajec
180 g krystalového cukru
šťáva z půlky citronu
100 ml oleje
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
půl prášku do pečiva
kakao
Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme citronovou šťávu, žloutky, olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Upečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.
Krém:
1 litr mléka
2 vanilkové pudinky
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce hladké mouky
7 lžic cukru
2 másla
kakao
1 lžíce nutely
2 žloutky
Všechny suroviny, kromě másla, nutely a kakaa, smícháme a uvaříme hustou kaši, necháme jí vychladnout. Máslo vyšleháme a kaši postupně zašleháme a přidáme rum podle chuti. Krém rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao, nutelu a nastrouhanou čokoládu, do druhé kompotované broskve nakrájené na malá kousky.
Na upečený piškot dáme tmavý krém, na něj tmavé Be-be sušenky, světlý krém, znovu sušenky, přetřeme ještě trochou krému a polejeme polevou, já použila pařížskou šlehačku, ale může se dát čokoládová poleva.
Krém:
200 ml smetany na šlehání
1 čokoláda na vaření
Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu, necháme důkladně vychladit a vyšleháme.
Bylo výborné
OdpovědětVymazat