Počet zobrazení stránky

úterý 9. března 2021

Řezy Ambasador

 





Těsto:

5 vajec

180 g krystalového cukru

šťáva z půlky citronu

100 ml oleje

100 g hladké mouky

100 g polohrubé mouky

půl prášku do pečiva

kakao

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme citronovou šťávu, žloutky, olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Upečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.

Krém:

1 litr mléka

2 vanilkové pudinky

2 lžíce kukuřičného škrobu

1 lžíce hladké mouky

7 lžic cukru

2 másla

kakao

1 lžíce nutely

2 žloutky

Všechny suroviny, kromě másla, nutely a kakaa, smícháme a uvaříme hustou kaši, necháme jí vychladnout. Máslo vyšleháme a kaši postupně zašleháme a přidáme rum podle chuti. Krém rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao, nutelu a nastrouhanou čokoládu, do druhé kompotované broskve nakrájené na malá kousky.

Na upečený piškot dáme tmavý krém, na něj tmavé Be-be sušenky, světlý krém, znovu sušenky, přetřeme ještě trochou krému a polejeme polevou, já použila pařížskou šlehačku, ale může se dát čokoládová poleva.

Krém:

200 ml smetany na šlehání

1 čokoláda na vaření

Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu, necháme důkladně vychladit a vyšleháme.

1 komentář:

Ještě ze zahrady

 Loni jsem si do zahrady pořídila několik novinek a už se těším z prvních kvítků.  Krevnička kanadská si dala na čas, už jsem měla obavy, že...