Piškotové těsto:
5 bílků
140 g moučkového cukru
140 g mletých ořechů
1 lžíce kakaa
2 lžíce hrubé mouky
půl lžičky prášku do pečiva
Vyšleháme bílky, pak zašleháme cukr a vmícháme zbylé suroviny. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Na vychladlý piškot rozetřeme tmavý krém a na něj světlý krém, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme. Já jsem použila motýly z bílé čokolády a cukrové kytičky.
Světlý krém:
200 ml mléka
100 g cukru
3 lžíce hladké mouky
3 žloutky
150 g másla
trochu rumuV mléce rozšleháme žloutky, mouku, cukr a uvaříme hustou kaši, necháme jí vychladnout a zašleháme jí do másla, dochutíme rumem.
Tmavý krém:
2 žloutky
1 vejce
125 g moučkového cukru
80 g čokolády na vaření
150 g másla
Všechny suroviny, kromě másla, šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí, pak necháme vychladit a zašleháme do másla.
Už na pohled lákají řezy k nakousnutí. ☺
OdpovědětVymazat