Těsto na korpus:
6 vajec
180g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100g hladké mouky
100g Solamylu
1/2 balíčku prášku do pečiva
2 zarovnané polévkové lžíce kakaa
110 ml oleje
Bílky vyšleháme dotuha, zašleháme cukry a žloutky. Prosejeme mouku se Solamylem, kakaem a práškem do pečiva a vařečkou vmícháme do vaječné pěny. Nakonec lehce vmícháme olej. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme.Krém:
180g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100g hladké mouky
100g Solamylu
1/2 balíčku prášku do pečiva
2 zarovnané polévkové lžíce kakaa
110 ml oleje
Bílky vyšleháme dotuha, zašleháme cukry a žloutky. Prosejeme mouku se Solamylem, kakaem a práškem do pečiva a vařečkou vmícháme do vaječné pěny. Nakonec lehce vmícháme olej. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme.Krém:
30 g másla
30 g hrubé mouky
0,25 l mléka
100 g moučkového cukru
100 g másla
2 lžíce kakaa
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a na mírném ohni mícháme do zhoustnutí. Zvlášť umícháme 100 g másla ,100g cukru a kakao a přimícháme zchladlou jíšku. Krém natřeme na korpus. Dort polejeme čokoládou, dozdobíme ušlehanou šlehačkou a pařížskou šlehačkou.
Pařížská šlehačka:
Den předem svaříme 33 procentní smetanu a rozpustíme v ní 1 čokoládu na vaření, necháme důkladně vychladit. Druhý cen vyšleháme .
Žádné komentáře:
Okomentovat