Počet zobrazení stránky

sobota 2. dubna 2022

Paříž v plamenech - řezy



 Už je to docela dlouho, co jsem tento recept viděla poprvé, ale vyzkoušela jsem ho až nyní, ani nevím

 odkud má takový název.

Tmavé těsto:

6 vajec

6 lžic krystalového cukru

6 lžic polohrubé mouky

půl prášku do pečiva

2 lžíce kakaa

Bílky vyšleháme do tuha, přidáme cukr, pak žloutky a vmícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu o rozměrech 43 x 32 cm.

Světlé těsto:

6 bílků

10 lžic krystalového cukru

špetka soli

200 g nahrubo nasekaných ořechů

Bílky s cukrem vyšleháme do tuha, mouku smícháme s ořechy a vmícháme do sněhu. Pečeme na pečícím papíře na půlce plech, při 170 stupních asi 20 minut, do zrůžovění.

Krém:

6 žloutků

180 g moučkového cukru

500 ml mléka

5 lžic kukuřičného škrobu

250 g másla

2 banány nakrájené na malé kousky pokapané citronovou šťávou

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, z mléka a škrobu uvaříme kaši, do které krátce zavaříme žloutkovou pěnu. Vyšleháme máslo a zašleháme do něho zchladlou kaši, trochu dochutíme rumem.

Nakonec do krému vmícháme nakrájené banány.

Šlehačka:

1 smetana na šlehání

2 lžíce kakaa


 


Tmavý piškot rozdělíme na dvě části, na jednu rozetřeme polovinu krému, překryjeme světlým plátem, rozetřeme druhou polovinu krému, dáme tmavý pláta na něj rozetřeme kakaovou šlehačku. posypeme nastrouhanou čokoládou.



Zdroj: časopis Dortománie, mírně upraveno


Žádné komentáře:

Okomentovat

Banánová bábovka

  Suroviny: 250 g másla 200 g cukru krupice 250 g polohrubé mouky  250 g rozmixovaných banánů 4 vejce  200 g nasekané čokolády  1 prášek do ...