Už je to docela dlouho, co jsem tento recept viděla poprvé, ale vyzkoušela jsem ho až nyní, ani nevím
odkud má takový název.
Tmavé těsto:
6 vajec
6 lžic krystalového cukru
6 lžic polohrubé mouky
půl prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
Bílky vyšleháme do tuha, přidáme cukr, pak žloutky a vmícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu o rozměrech 43 x 32 cm.
Světlé těsto:
6 bílků
10 lžic krystalového cukru
špetka soli
200 g nahrubo nasekaných ořechů
Bílky s cukrem vyšleháme do tuha, mouku smícháme s ořechy a vmícháme do sněhu. Pečeme na pečícím papíře na půlce plech, při 170 stupních asi 20 minut, do zrůžovění.
Krém:
6 žloutků
180 g moučkového cukru
500 ml mléka
5 lžic kukuřičného škrobu
250 g másla
2 banány nakrájené na malé kousky pokapané citronovou šťávou
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, z mléka a škrobu uvaříme kaši, do které krátce zavaříme žloutkovou pěnu. Vyšleháme máslo a zašleháme do něho zchladlou kaši, trochu dochutíme rumem.
Nakonec do krému vmícháme nakrájené banány.
Šlehačka:
1 smetana na šlehání
2 lžíce kakaa
Tmavý piškot rozdělíme na dvě části, na jednu rozetřeme polovinu krému, překryjeme světlým plátem, rozetřeme druhou polovinu krému, dáme tmavý pláta na něj rozetřeme kakaovou šlehačku. posypeme nastrouhanou čokoládou.
Zdroj: časopis Dortománie, mírně upraveno


Žádné komentáře:
Okomentovat