Počet zobrazení stránky

neděle 19. února 2023

Koblihy podle Josefa Maršálka

 




Suroviny:

530 g hladké mouky

4 vejce

80 g cukru krupice

20 g rumu

120 g změklého másla

300 g mléka

40 g kvasnic

špetka soli

180 g hrubé mouky

Mléko, hrubou mouku a kvasnice smícháme a necháme 30 minut kynout. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme ho vykynout. Pak uděláme koblihy a necháme je znovu nakynout, smažíme na rozehřátém oleji. Do oleje vkládáme koblihy nakynutou stranou směrem dolu.. Usmažené dáváme na plech vyložený papírovými ubrousky. Po zchladnutí uděláme z boku špičatým nožem díru a koblihy naplníme džemem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční sušenky

 Suroviny: 130 g moučkového cukru  200 g másla  1 vejce 320 g hladké mouky 60 g solamylu  Špetka soli  Máslo, cukr a vejce vyšleháme a zamíc...