Počet zobrazení stránky

neděle 19. února 2023

Koblihy podle Josefa Maršálka

 




Suroviny:

530 g hladké mouky

4 vejce

80 g cukru krupice

20 g rumu

120 g změklého másla

300 g mléka

40 g kvasnic

špetka soli

180 g hrubé mouky

Mléko, hrubou mouku a kvasnice smícháme a necháme 30 minut kynout. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme ho vykynout. Pak uděláme koblihy a necháme je znovu nakynout, smažíme na rozehřátém oleji. Do oleje vkládáme koblihy nakynutou stranou směrem dolu.. Usmažené dáváme na plech vyložený papírovými ubrousky. Po zchladnutí uděláme z boku špičatým nožem díru a koblihy naplníme džemem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

A je tu podzim

 Podzimní kytička domu a věnec na dveře.  Na zahradě to ještě stále krásně kvete. A nechybí ani motýli.