Počet zobrazení stránky

neděle 19. února 2023

Tvarohové vrkoče


 Suroviny:

200 ml vlažného mléka

2 lžíce tekutého medu

42 g kvasnic- kostička

1 celé vejce

1 žloutek

75 g rozpuštěného másla

500 g hladké mouky

3 lžíce kukuřičného škrobu

špetka soli

100 g cukru krupice

1 vejce na potření před pečením

rozpuštěné máslo s trochou rumu na potření po upečení

Tvarohová náplň:

500 g měkkého tvarohu

1 žloutek

2 vanilkové cukry

1 lžíce vanilkového pudinkového prášku

rozinky

Z mléka, medu a kvasnic necháme vzejít kvásek, pak přidáme zbylé suroviny a zaděláme těsto, které necháme důkladně vykynout. Těsto rozdělíme asi na 15 dílků a necháme je znovu vykynout. Každý dílek rozválíme do oválku, do poloviny ho podélně potřeme tvarohovou náplní, volnou část přetáhneme přes náplň a okraje přitlačíme prsty, podélně několikrát prořízneme, uchopíme protilehlé konce, několikrát protočíme a spojíme do věnečku. Vrkoče dáme na plech vyložený pečícím papírem a znovu necháme kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Upečené potřeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Ještě ze zahrady

 Loni jsem si do zahrady pořídila několik novinek a už se těším z prvních kvítků.  Krevnička kanadská si dala na čas, už jsem měla obavy, že...