Suroviny:
200 ml vlažného mléka
2 lžíce tekutého medu
42 g kvasnic- kostička
1 celé vejce
1 žloutek
75 g rozpuštěného másla
500 g hladké mouky
3 lžíce kukuřičného škrobu
špetka soli
100 g cukru krupice
1 vejce na potření před pečením
rozpuštěné máslo s trochou rumu na potření po upečení
Tvarohová náplň:
500 g měkkého tvarohu
1 žloutek
2 vanilkové cukry
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
rozinky
Z mléka, medu a kvasnic necháme vzejít kvásek, pak přidáme zbylé suroviny a zaděláme těsto, které necháme důkladně vykynout. Těsto rozdělíme asi na 15 dílků a necháme je znovu vykynout. Každý dílek rozválíme do oválku, do poloviny ho podélně potřeme tvarohovou náplní, volnou část přetáhneme přes náplň a okraje přitlačíme prsty, podélně několikrát prořízneme, uchopíme protilehlé konce, několikrát protočíme a spojíme do věnečku. Vrkoče dáme na plech vyložený pečícím papírem a znovu necháme kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Upečené potřeme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat