Tmavé těsto:
6 vajec
240 g krystalového cukru
300 g mouky( hladká a polohrubá napůl)
půl prášku do pečiva
100 g oleje
šťáva z půlky citronu
Světlé těsto:
8 vajec
320 g krystalového cukru
400 g mouky( hladká a polohruhá napůl)
půl prášku do pečiva
100 g oleje
šťáva z půlky citronu
Bílky ušleháme s cukrem do husté pěny, pak zašleháme žloutky, olej a citronovou šťávu, nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Pařížský krém
V horké vodní lázni šleháme do zhoustnutí:
8 celých vajec
20 dkg čokolády na vaření
20 dkg cukru
Po vychladnutí se zašlehají 2 másla(500 g)
Dort je promazaný pařížským a máslovým krémem a potažený domácím marcipánem. Půlměsíc je z lázeňských oplatků politý bílou čokoládou.
Ivi, klobouk dolů, dort je parádní. Jsi šikulka.
OdpovědětVymazat