Piškotové těsto:
4 vejce
160 g cukru krupice
180 g mouky (hladká a polohrubá na půl)
50 ml oleje
Půl prášku do pečiva
Lžíce kakaa
Bílky vyšleháme s cukrem, postupně zašleháme žloutky, olej a vmícháme ostatní suroviny. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.
Krém:
O,5 l mléka
2 vanilkové pudinky
Cukr podle chuti
150 ml vaječného likéru
200 g másla
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink, necháme ho mírně zchladnout, vmícháme likér a zašleháme máslo. Krém rozetřeme na chladný piškot.
Pařížská šlehačka:
2 smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření
Smetanu zahřejeme a necháme v ní rozpustit čokolády. Směs necháme důkladně vychladit a vyšleháme. Rozetřeme na likérový krém a polijeme čokoládovou polevou.
Rozměr plechu: 30 x23 cm
Žádné komentáře:
Okomentovat