Piškotové těsto:
5 vajec
5 lžic krystalového cukru
1 lžíce oleje
5 lžic hladké mouky
1 lžíce kakaa
1,5 lžičky prášku do pečiva
Bílky vyšleháme s cukrem, přidáme olej a žloutky a zašleháme, vmícháme mouku s práškem do pečiva. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Rozměr plechu 35 x 40 cm.
Máslový krém:
300 ml mléka
70 g hladké mouky
3 žloutky
70 g bílé čokolády
120 g moučkového cukru
150 g másla
Z mléka, mouky a žloutků uvaříme hustou kaši, ještě do teplé dáme čokoládu a necháme jí rozpustit. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme zchladlou kaši. Rozetřeme jí na polovinu upečeného piškotového plátů a přikrejeme druhou polovinou. Nahoru rozetřeme bílkový krém a na něj ušlehanou pařížskou šlehačku. Posypeme grankem a dozdobíme.
Ɓílkový krém:
3 bílky
120 g moučkového cukru
Ušleháme ve vodní lázni.
Žádné komentáře:
Okomentovat