Piškot:
4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
kakao
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a pak vmícháme mouku s kakaem. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
Z upečeného piškotu odřízneme obdélník o velikosti srnčího hřbetu, který bude sloužit jako podložka tunelu. Zbytek namažeme jahodovou marmeládou a srolujeme.
Smetanový krém:
2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
1 ušlehaná smetana
100 ml ovocné šťávy
1 želatinový ztužovač za studena
Všechny suroviny smícháme dohromady.
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií, na dno dáme ovoce, část krému, roládku, zbytek krému a přikryjeme odříznutým obdélníkem. Necháme do druhého dne v chladu odležet.
Zdroj:toprecepty
Žádné komentáře:
Okomentovat