Počet zobrazení stránky

středa 1. června 2016

Kopretina ze šlehačkového kynutého těsta




Suroviny:
500 g hladké mouky
100 g cukru
1 vanilkový cukr
půl lžičky soli
50 g rozehřátého másla
1 šlehačka
20 g kvasnic
2 celá vejce
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout, pak ho rozválíme na obdélník, posypeme ho rozinkami a zatočíme jako závin. Pak odkrojíme oba konce a dáme je do středu formy. Zbylé těsto rozkrájíme na 1-1,5 silné dílky a naskládáme je okolo středu a pomažeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180 stupních.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Husice modrokřídlá

 Husice modrokřídlé chováme už 16 let, ale vidět housátka se nám poštěstilo až letos. Každý chovatel ví, že sestavit chovný pár není vůbec j...