Počet zobrazení stránky

neděle 2. října 2016

Pařížské řezy

Manžel tento týden slavil narozeniny a to byla nejlepší příležitost vyzkoušet řezy, které prodávají u nás v obchobě a moc nám chutnají.





Piškotové těsto:
5 vajec
5 lžic práškového cukru
5 lžic polohrubé mouky
kakao
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pak přidáme cukr, žloutky a nakonec vmícháme mouku. Těsto vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme při 180 stupních. Vychladlý piškot rozdělíme na dvě poloviny, jednu namažeme pařížskou šlehačkou a přiklopíme druhou půlkou. Vrch řezů ozdobíme bílou a pařížskou šlehačkou.

Pařížská šlehačka:
2 smetany na šlehání
2 čokolády na vaření
Smetanu s čokoládami svaříme a necháme do druhého dne v chladu, pak je vyšleháme. Jednou polovinou promažeme piškot a druhou použijeme na zdobení.

Bílá šlehačka:
2 smetany na šlehání
1 ztužovače
Smetany se ztužovačema vyšleháme.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Denivky