Počet zobrazení stránky

středa 22. března 2017

Řezy s ořechovotřešňovým plátem




Tmavé těsto:
4 vejce
100 g krupicového cukru
1 lžíce kakaa
4 lžíce oleje
130 g hladké mouky
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, pak zašleháme žloutky, olej a nakonec vmícháme mouku s kakaem. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu o rozměrech 20 krát 30 cm.

Bílkové těsto:
6 bílků
špetka soli
200 g cukru krupice
100 g hladké mouky
100 g namletých ořechů
1 sklenice kompotovaných třešní
Bílky vyšleháme s cukrem a solí a lehce vmícháme mouku, ořechy a odkapané vypeckované třešně. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.

Krém:
6 žloutků
100 g cukru krupice
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
Ze všech surovin uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Pak vyšleháme 200 g másla a přišleháme vychlazený pudink.

Na tmavé upečené těsto natřeme krém, na něj dáme bílkový plát a polejeme čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moje bohyšky