Těsto linecké:
150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
1 vejce
Špetka soli
Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme ho asi 2 hodiny odpočinout. Těsto vyválíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a propícháme vidličkou. Na linecké těsto dáme těsto ořechové.
Ořechové těsto:
250 g másla
200 g moučkového cukru
150 g mletých vlašských ořechů
150 g polohrubé mouky
2 lžíce rumu
sníh ze 7 bílků
Všechny suroviny smícháme a nakonec lehce vmícháme sníh. Rozetřeme na linecké těsto a dáme péct na 40 minut při 150 stupních. Na upečený, ještě teplý moučník rozetřeme žloutkovou polevu.
Žloutková poleva:
7 žloutků
300 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
Všechny suroviny vyšleháme do hustého krému a polejeme ještě teplý moučník, polevu necháme mírně zatuhnout. Ještě vlažné řezy nakrájíme a ozdobíme čokoládou a půlkou vlašského ořechu.
Žádné komentáře:
Okomentovat